Mark Rutte – Petra de Koning

Door in 2006 Rita Verdonk te verslaan, werd Mark Rutte lijsttrekker van de VVD. In tijden van crisis, zoals in 2020, lijkt zijn positie onaantastbaar. Dit is lang niet altijd zo geweest. Rutte werd gezien als politicus zonder eigen harde mening, hij regeerde met zowel linkse als rechtse partijen en maakte grote politieke fouten. Hoe kan het dat diezelfde Mark Rutte volgens opinieonderzoek in 2020 wordt gezien als de beste Nederlandse president sinds de Tweede Wereldoorlog?

Het boek vertelt het verhaal van de persoon Mark Rutte vanaf de schoolbanken tot aan het crisisjaar 2020. Hoe heeft hij zich als persoon ontwikkeld? En hoe heeft zijn manier van denken zich ontwikkeld? Het boek geeft antwoorden op vragen over een politicus die zich streng en kwaad kan uiten, maar bovenal rust en correctheid uitstraalt.

In ‘Mark Rutte’ geeft NRC-journalist Petra de Koning een beeld van de persoonlijkheid van Mark Rutte. Vanaf de schoolbanken en de JOVD, tot aan belangrijke beslissingen als minister-president in 2020. Alles komt aan bod in dit politieke topboek. Dit boek is dan ook een must-read voor ge├»nteresseerden in de Nederlandse politiek en het verhaal van een man die Nederland door een crisisjaar probeert te loodsen.

Plaats een reactie